Expositie en boekpresentatie groot succes!

ZALTBOMMEL - Het boek 'Markante Bommelaars' van Paul van Dijk en André Dieterman is zondag feestelijk gepresenteerd.
Dat gebeurde in de Gasthuiskapel in Zaltbommel, waarbij binnen en buiten enkele honderden mensen aanwezig waren. Het boek werd door Van Dijk en Dieterman aangeboden aan burgemeester Pieter van Maaren.

De afgelopen jaren interviewde voormalig huisarts Van Dijk maar liefst vijftig Bommelaars die in hun eigen leven en in hun eigen beroep als opmerkelijk zijn te typeren. Fotograaf Dieterman portretteerde de vijftig samen met een eigen attribuut. Zo ontstond een boekwerk dat zelf ook markant is: ruim 300 pagina’s en twee kilo.

Het boek is ook nog op deze site te bestellen. Klik hier.

Fotografie: Michiel Nijstad, Fotolux Zaltbommel

Liefde
De vijftig markante Bommelaars vertellen samen het verhaal van een halve eeuw recente Bommelse geschiedenis. De kerk, de kunst, de politie, de huizenmarkt, de politiek, het toneelleven en de winkels. Dat alles komt aan bod, ook de kroegen die inmiddels zijn verdwenen. In alle verhalen blijft de rode draad: de liefde voor de goede stad Zaltbommel.

Gezellige sfeer

Burgemeester Van Maaren benadrukte in zijn dankwoord dat het voor een stad als Zaltbommel belangrijk is niet alleen aandacht te schenken aan de geschiedenis van eeuwen terug maar ook aan het recente verleden. Het boek Markante Bommelaars voorziet in deze behoefte door de prachtige verhalen die vijftig prominente Bommelaars vertellen over het maatschappelijk leven van de afgelopen vijftig jaar. De unieke foto's maken het boek tot een boeiend lees- en kijkspel. De presentatie werd geopend met een speech van Tony van der Meulen.

De muziek - verzorgd door drie markante Bommelaars / Trio Markant - zorgde voor een gezellige sfeer.


Expositie en boekpresentatie
zaterdag 6 en zondag 7 november

Expositie
De expositie van de foto’s is geopend op 6 en 7 november
van 12.00 tot 18.00 uur

Mensen die het boek al besteld hebben kunnen het boek tijdens de expositie afhalen.

Boekpresentatie
Op zondag 7 november 14.00 uur wordt het boek officiëel gepresenteerd


Gasthuiskapel
Gasthuisstraat 34
5301 CC Zaltbommel
www.gasthuiskapel.nl